Aceasta salata este una foarte gustoasa si in acelasi timp satioasa, se poate inlocui somonul cu orice peste va place la gratar...eu am ales somonul care zic ca se potriveste perfect!
Cartofii se fierb intregi pentru 20 de minute, se scot se taie in jumatati si apoi se trag la tigaie intr-o lingura de ulei de masline timp de 5 minute apoi se presara pe ei patrunjel verde si sare dupa gust.
Mararul , ceapa se toaca , castravetii se feliaza si se aseaza in vasul de salata dupa ce am pus intr-o parte o frunza mare de salata. Punem si cartofii.
Pestele taiat in bucati se frige pe gratarul uns cu putin ulei de masline rapid si se tine pana se rumeneste, atentie nu dureaza mult si trebuie intors imediat. Se adauga in salata dupa ce i-am pus si sare dupa dorinta.
Intre timp se face sosul bechamel . Untul se topeste apoi se adauga faina si se amesteca rapid se stinge cu lapte si apoi dupa ce se amesteca bine se adauga si smantana. Din nou sare si piper dupa gust Se lasa 6 minute la foc mic . Se stinge focul si cand aproape s-a racit se pune mustarul si se amesteca bine. Se raceste si se serveste deasupra pestelui in salata. Se stropeste cu zeama de lamaie.