Acum că revin ușor, ușor pe clasic cătuam printre rețetele mele, rețeta clasciă de salată de boeuf, adică din carne de vită, vițel sau mânzat.
CUlmea că inca n-am adus reteta clasică și aici, pe site! Pot sa spun sus si tare ca foarte multi prieteni au gustat, probabil cu reticenta, intial, din aceasta salata, apoi au cerut si bonus! Gata cu lauda de sine! Spor la treaba si pofta buna! ;) P.S. Ingredientele sunt ptr o familie normală, pentru cantitățile industriale cu care v-am obișnuit, triplați cantitățile! ;) P.S. 2 Scuzati prezentarea finala ;) Revin cu poze artistice în curând! :-*
Se pune la fiert carnea de vitel impreuna cu 1 morcov, 1 felie de telina, ¾ din pastarnac si 1 ceapa, atenţie fara sare, clasic cca. 2 ore, la oala cu presiune cca. 45 de minute după ce începe să fluiere oala minune!
Separat se fierb restul de morcovi, ceapa, telina si pastarnacul cu o lingură de sare în cca. 2000 ml apa, rece. Cartofii se fierb in coaja separat în cca. 2000 ml apa rece si 1lingura de sare.
Intre timp se toaca marunt castravetii si gogosarii.
Dupa ce s/a fiert carnea se toaca marunt.
Morcovii si cartofii se taie la fel cubulete micuțe.
Se face o maioneza din cele doua galbenusuri. Se freaca bine cu o lingurita de mustar, si apoi se toarna putin cate putin uleiul.
Se amesteca usor toate ingredientele si se pune cam 3/4 din cantitatea de maioneza.
Se asezoneaza cu sare si piper daca e nevoie.
Se decoreaza dupa preferinta fiecaruia.
Spor si pofta buna!
1
Mai nou prepar maioneza rapidă din ou întreg, în 2 minute. Intr-un bol inalt se pune ou intreg, 1 lingura de mustar, 1 lingura de zeama de lamaie si 300 ml ulei. Blenderul se vertical se pozitionează cu elicea direct pe fundul vasului, se pornește blenderul și se ridică ușor, ușor blederul, se vede cu ochiul liber cum se formează maioneza. Atenție se ridică ușor, nu se amestecă, cu răbdare obținei o maoineză minunată în maxim 2 minute.