Anul acesta de Craciun, am dat salatei forma de floare-soarelui. De mult voiam sa decorez salata in acest fel si nu am tinut cont de faptul ca era poate mai potrivit un decor de iarna. Deci de Craciun salata mea amintea de vara cand infloreste floarea-soarelui.
Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari (sau se taie cubulete)apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare si castravetii pe care ii adaugam peste zarzavat, maruntim carnea pe care o adaugam la zarzavat. Intre timp din ingredientele pt maioneza preparam maioneza: zdrobim f. bine jumatatea de cartof fiert, se amesteca cu mustarul si galbenusul crud de ou, apoi adaugam ulei putin cate putin pana obtinem o maioneza consistenta. Din cantitatea de maioneza, oprim 1-2 linguri pt a acoperi salata, iar restul de maioneza se amesteca cu zarzavatul si carnea maruntite, adaugam sare dupa gust, omogenizam bine. Asezam salata pe un platou, ii dam forma rotunda, o imbracam cu maioneaza, decoram cu cipsuri si bucati de masline negre.
1
Daca vrem cantitate mai mare, folosim mai mult zarzavat si maioneza.