Mereu facem in perioada sarbatorilor, mai ales cu carne de pui, dar pentru ca tot am facut o supa delicioasa cu carne de vitel, am profitat de acest fapt si o parte din carnea de pe os si legumele fierte am ales sa le folosesc in salata aceasta.
Avem asadar carnea fiarta, morcovii, pastarnacul si gulia, toate fierte din supa.
Eu legumele le dau mereu pe razatoarea mare, dar voi puteti sa le taiati cubulete sau cum va place voua.
Carnea o taiem bucatele mici.
Mazarea daca aveti congelata o fierbeti inainte (eu congelata am avut), iar daca aveti din conserva atunci o puneti pur si simplu asa.
Cartofii ii fierbem curatati si taiati in 4. Cand sunt fierti ii taiem cubulete mici si le adaugam la salata.
Urmeaza apoi castraveciorii murati taiati cubulete mici.
Saram si piperam dupa gust.
Pentru maioneza punem ingredientele in vasul de la mixer-ul vertical si mixam timp de 50-60 de secunde pe viteza cea mai mare. (puteti folosi si o maioneza clasica cu galbenus de ou si ulei facuta manual)
Adaugam maioneza peste salata si omogenizam.
Punem salata de boeuf in una sau doua farfurii si ornam dupa pofta inimii.
1
Eu am folosit legumele si carnea fiarta de la supa mea de aceea va zic ca ingredientele sunt aproximative si in functie de numarul de persoane puteti sa jonglati cu ele
2
Am pus pastarnac si nu radacina de patrunjel pentru ca rar gasesc in perioada aceasta radacina de patrunjel care sa nu fie atoasa si atunci folosesc mai des pastarnac
3
Gulie am pus pentru ca mie imi place mult si ii da un gust mai bun salatei (daca nu va place gulia, clar nu puneti :) )