Maioneza
Fierbeti doar 3 oua,iar la celelalte 2 le separati galbenusul de albus.
Dupa ce s-au fiert (trebuie sa fie tari galbenusurile) le sfaramati cu o furculita,apoi adaugati si celelalte 2 galbenusuri crude si le amestecati cu o lingura de lemn. Incepeti sa puneti putin ulei si amestecati in continuu; mai adaugati din cand in cand si cate o lingurita de mustar si putina zeama de lamaie. Amestecati si adaugati ulei pana obtineti cantitatea dorita.
Albusurile de la ouale fierte le taiati in bucatele si le puneti in salata.
Salata
Cartofii in coaja,morcovii si pieptul de pui se fierb, in vase separate.
Dupa ce s-au fiert,curatati cartofii de coaja si ii taiati in cubulete. Toate celelalte legume (morcovii,castravetii,gogosarii) si pieptul de pui le taiati ,de asemenea, in cubulete.
Fierbeti si amestecul de legume mexican ~15 minute.
Mazarea o scurgeti de zeama.
Adaugati toate acestea intr-un vas mare, le amestecati usor cu o lingura de lemn si adaugati maioneza.