Va propun o salata usoara care poate intra si in categoria valorificarea deseurilor :-)
Am pregatit sosul amestecand vartos uleiul, sarea si otetul tip Aceto Balsamico Bianco pana am obtinut o emulsie. Am spalat si am scurs bine rucola de apa folosind centrifuga pentru salata. (Eu ma folosesc bine de aceasta ustensila. Am constatat ca prin centriufugare salata pierde apa dintre frunze si astfel poate fi mai bine imbibata de sosul pe care il pregatim ) Am taiat pieptul de pui, ce imi ramasese de cu o zi inainte, in felii subtiri, l-am asezat peste rocola, am adaugat rosiile taiate in jumatati sau sferturi, am stropit cu sosul pregatit din Aceto si ulei de masline, si am presarat miezul de nuca parjit intr-o tigaie antiadeziva in prealabil. Cred ca si seminte de pin sau de floarea soarelui ar fi fost la fel de potrivite.
1
in loc de Aceto puteti folosi si otet de mere