Ardeii kapia pe cat sunt de frumosi, pe atat sunt de gustosi. O mancare de cartofi sau o ciorba de fasole boabe impreuna cu o salata de ardei kapia, este un deliciu.
Se aleg ardei kapia sanatosi, se sterg bine cu servetele de hartie, se pun intr-o tava de aragaz unul langa altul si se coc la foc mediu. Din cand in cand se intorc ardeii, astfel incat sa se coaca pe toate partile. Cand sunt copti se scot din cuptor si se pun intr-un vas care se acopera cu un capac. Se lasa sa se inabuseasca 25-30 de minute. In acest mod ardeii se curata frumos de coaja. Apoi se aseaza ardeii, unul cate unul intr-un platou.
Se prepara sosul vinegreta astfel: intr-un borcan se pune otetul, uleiul, zaharul, apa rece, sarea si piperul. Se agita bine si se rastoarna continutul peste ardei. Se taie usturoiul feliute, patrunjelul se toaca si se pun peste ardei. Se decoreaza cu o crenguta de cimbru.
Se serveste ca garnitura la mancaruri de legume sau la diferite fripturi.
Pofta buna!