Salata de ardei kapia

de carmenvlad in Salate, 25 Oct 2011 | 4688 vizualizari

 

Ardeii kapia pe cat sunt de frumosi, pe atat sunt de gustosi. O mancare de cartofi sau o ciorba de fasole boabe impreuna cu o salata de ardei kapia, este un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei kapia
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin sau balsamic
  • 1 lingura de apa rece
  • ½ lingurita zahar
  • patrunjel verde tocat proaspat
  • o crenguta cimbru pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ardei kapia:

Se aleg ardei kapia sanatosi, se sterg bine cu servetele de hartie, se pun intr-o tava de aragaz unul langa altul si se coc la foc mediu. Din cand in cand se intorc ardeii, astfel incat sa se coaca pe toate partile. Cand sunt copti se scot din cuptor si se pun intr-un vas care se acopera cu un capac. Se lasa sa se inabuseasca 25-30 de minute. In acest mod ardeii se curata frumos de coaja. Apoi se aseaza ardeii, unul cate unul intr-un platou.

Se prepara sosul vinegreta astfel: intr-un borcan se pune otetul, uleiul, zaharul, apa rece, sarea si piperul. Se agita bine si se rastoarna continutul peste ardei. Se taie usturoiul feliute, patrunjelul se toaca si se pun peste ardei. Se decoreaza cu o crenguta de cimbru.

Se serveste ca garnitura la mancaruri de legume sau la diferite fripturi.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean –specifica tarilor arabe