Salata de andive

de Hansa in Salate, 16 Sep 2009 | 39404 vizualizari

 

Eu prefer salata de andive in special iarna, cand o pregatesc pentru a o savura la servici, goala, fara sa fie insotita de alte alimente, desi poate fi imbunatatita cu piept de pui la gratar taiat cubulete, felii de ou fiert, masline feliate, etc.

 

INGREDIENTE

  • o andiva mare sau doua andive mai mici,
  • sare si piper alb,  dupa gust,
  • zeama de la o jumatate de lime sau lamaie,
  • un borcan mare de iaurt,
  • o legatura de patrunjel
  • 1 - 2 lingurite de mustar dulce.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de andive:

Andivele se spala repede sub jet de apa rece, se scurg, se indeparteaza cotorul, se taie in patru pe lungime si se toaca julien. Se toaca marunt patrunjelul care in prealabil a fost spalat si scurs. Se adauga peste andive patrunjelul, sare si piper dupa gust, si sosul pe care il preparam astfel: intr-un castronel punem iaurtul, zeama de la o jumatate de lime sau lamaie si o lingurita sau doua de mustar, dupa gust caci, atentie, sunt persoane carora nu le este pe plac gustul intens de mustar, mie imi place, pun si trei lingurite. Se amesteca bine sosul si se toarna peste andive. Amestecam bine salata si servim. Este recomandat a se servi imediat dupa preparare. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de andive" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

rivka 1

16.09.2009, 21:27

da daca o faci trebuie mancata imediat din ce experienta am eu cu andivele altfel se amaresc si mai tare la gust!
am si eu o reteta de salata de andive cu oua, cand/daca o fac o sa postez aici sper...

Bucataras 1

16.09.2009, 22:39

asa e

Bucataras 1

16.09.2009, 22:40

Uite, Rivka, am mincat la Oana astea http://bucataras.ro/retete/250/andive_cu_sos_tartar_cu_ridichi.htm. f bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui