Odată cu venirea primăverii, parcă și salatele sunt mai gustoase, mai dorite, mai ales în săptămâna cu dezlegare la ouă, lapte și brânză, săptămână care precede Postul Mare al Paștelui. O salată hrănitoare și gustoasă, pe care când o vezi, o ”mănânci și cu ochii”, cum se spune...
Ouăle se fierb tari, se răcesc, se decojesc și se taie sub formă de rondele.
Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă.
Se curăță ceapa, se spală și se feliază subțire.
Se spală salata sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se pune ca prim strat, pe un platou.
Peste salată se pune în mijloc o felie de ou și concentric, de jur împrejur, roșiile cherry, mini mozzarella, celelalte rondele de ouă și feliile de ceapă roșie.
Se presară sare și oregano și se toarnă, în fir subțire, pe toată suprafața salatei, uleiul de măsline.
Salata astfel preparată se lasă la frigider timp de 25-30 de minute, după care se poate servi.
1
Este bine să folosiți ceapă roșie, pentru că este mai puțin iute decât cea galbenă.
2
Puteți folosi alte condimente (busuioc uscat...) care vă plac. Mie îmi place mult, oregano...
3
Lăsați salata să se pătrundă de condimente, timp de 25-30 de minute, la frigider, după care o puteți servi.