Cand e cald ne place sa mancam la pranz sau la cina o salata delicioasa. Si cu cat mai savuroasa, cu atat mai bine. Azi am ales o salata cu orez si creveti. Mi-a placut la nebunie amestecul si am decis sa impartasesc cu voi reteta.
Salata se spala si uscata o rupem marunt. Amestecam cu mixul de ierburi (ce se gaseste in pungi in supermarket); rosiile se spala si le taiem cuburi potrivite.
Crevetii se decongeleaza la temperatura camerei si ii frigem in putin ulei de masline, usturoi si ardei iute. Dam deoparte sa se raceasca.
Surimi se taie rondele. Orezul se fierbe, se scurge si apoi il lasam sa se raceasca. Eu l-am bagat in congelator sa il racesc mai repede pentru cateva minute. Am ales orez cu bobul lung, amestec de orez alb, negru si salbatic. Cu siguranta gasitit in supermarket mixuri de genul asta, special pentru salate.
Ceapa se taie solzisori; avocado la fel il taiem felii, portocala o decojim si o taiem cuburi. Amestecam totul
sezonam cu sare si putin ulei de masline si apoi adaugam sosul coctail. Dupa gust fiecare (eu nu am cantarit -dar nu am pus maioneza multa-doar o lingura si restul a fost iaurtul si restul ingredientelor).
Servim cu parmezan razuit deasupra, in solzi mai mari.