Retete traditionale
Se fierb separat cartofii, morcovii si ouale.
Se taie marunt castravetii si gogosarii si se pun la scurs.
Dupa ce au fiert cartofii, morcovii si ouale, zdrobim sau taiem cartofii, taiem marunt si morcovii, iar ouale le folosim pentru maioneza, iar cine doreste albusul de la ou, il poate taia marunt si adauga in compozitia pentru salata.
Fierbem si pieptul de pui, apoi il taiem marunt.
Pentru maioneza luam doua galbenusuri fierte si un galbenus nefiert si le punem intr-un castron impreuna cu o lingurita de mustar si un praf de sare. Zdrobim galbenusul si incepem ca frecam maioneza, adaugand putin cate putin ulei pana ce se obtine destula compozitie. Se amesteca intr-un singur sens, pentru a nu se taia maioneza!
Se amesteca toate legumele impreuna cu carnea si maioneza pana se incorporeza bine si reteta este gata. Maioneza se pune in functie de gustul fiecaruia, unele persoane prefera salata cu mai multa maioneza. Atentie, trebuie pastrata maioneza si pentru decor.