Salata calda cu dovleac

de anca_rm in Salate, 25 Noi 2016 | 3159 vizualizari

 

Pot sa spun ca a fost foarte buna si cu siguranta o sa o repet, poate fara bacon  si eventual cu putina ceapa verde.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr dovleac copt
  • 50 gr bacon
  • 3 catei usturoi
  • 50 gr branza cu mucegai
  • 1 cana cu quinoa fiarta
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda cu dovleac:

Am copt dovleacul taiat bucati mari si l-am lasat la racit.

Cand a fost rece, l-am taiat cubulete .

Baconul il prajim intr-o tigaie pana cand se rumeneste frumos si lasa grasimea, il luam deoparte pe un servetel absorbant.

Usturoiul l-am taiat in rondele subtiri si l-am prajit in grasimea de la bacon pana cand s-a colorat putin , obtinand astfel niste chipsuri de usturoi. Daca nu va place usturoiul, se poate foarte bine renunta la el.

Am scos usturoiul din tigaie si l-am pus deoparte.

In tigaie punem dovleacul si il lasam sa se incalzeasca si sa absoarba grasimea lasata de bacon, aromata acum cu usturoiul.

Adaugam quinoa fiarta (1 parte quinoa si 3 parti de apa, se fierbe 10 minute si se mai lasa 10), asezonam cu sare si piper, adaugam uleiul de masline si baconul.

Amestecam cu grija sa nu se rupa bucatile de dovleac.

Servim din boluri, cu branza cu mucegai presarata deasupra si fulgi de usturoi (la alegere).

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

ieri la 13:30

Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos

ieri la 10:24

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de andive