explorind pe bloguri am dat peste aceasta reteta de salata boeuf facuta de o d-na Janet de pe forumul Bucate cu gust si am zis ca este bine sa o execut ptr ca mi-ar place sa o am pe masa de sarbatori si atunci am pus-o in practica .
Se fierbe zarzavatul si carnea.Cind s-au racit le taiem marunt.La fel procedam si cu castravetii si conopida.
Le punem pe toate intr-un castronel ,adaugam sare ,piper ,mustar si maioneza.Amestecam usor si punem la rece pina pregatim castronul in care vom face salata .Castronul ales sa fie ca un bol ptr a da forma unei cupole ,il vom captusi apoi cu folie alimentara.ptr a se putea dezlipi salata usor de castron
Clatitele se vor face exact ca si clatitele simple pe care le face orice gospodina. Le ungem cu foarte putina maioneza ,peste care presaram patrunjel s-au marar tocat marunt.Rulam mai strins si clatitele le vom taia rondele ,groase cam cit un deget.Cu aceste rondele vom captusi castronul peste folie.
Cind am terminat ,punem salata si tasam usor ,o clatita o vom pastra pentru a pune capac ,dupa ce terminam de pus salata.Dam la rece si cind trebuie sa servim .peste castron vom pune un platou si cu o miscare rapida ,rasturnam castronul invers pe platou.Il scoatem usor castronul si indepartam folia si vom obtine o frumoasa cupola , apoi o vom decora dupa bunul plac