O salata festiva la noi, la romani.
Carnea se spala si se pune la fiert cu sare. Cartofii si morcovii se curata, se spala si se pun la fiert cu sare. Cat acestea fierb se toaca gogosarii si castravetii murati si se pun intr-un bol. Cand cele fierte sunt gata se dau la rece timp in care pregatesc maioneza. Cand s-au racit se toaca cubulete.
Moaioneza: Galbenusul crud cu cel fiert le pun intr-un vas mai inalt cu un praf de sare si unul de piper si incep a le amesteca intr-un singur sens. Pe masura ce am omogenizat galbenusurile incepem sa picam ulei putin cate putin si din cand in cand si zeama de lamaie. Alternativ pun in picatura si apa. Si tot asa pana ce maioneza creste. Tot timpul am folosit lingura de lemn ( mai de moda veche, deh!)
Sosul pentru salata: jumatate de maioneza se amesteca cu smantana si mustarul.
Asamblare: peste amestestecul de carne, acrituri si legume pun sosul de mai sus. Amestec. Potrivesc de sare. Asez pe platou si ,, cosmetizez" cu maioneza.
Delicios si cu siguranta pe masa tuturor in zilele cele mai frumoase ale noastre!
1
mustarul si smantana adaugata la maioneza face ca aeasta sa devina mai usoara si preparatul sa mai usor digerat.