Salam de biscuiţi, reţetă cu unt

de delia64 in Prajituri, 24 Apr 2014 | 4872 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu unt.
Rapid de facut si apreciat de copii mei . Se poate pregati si pentru zilele de post , caz in care inlocuim untul cu margarina

 

INGREDIENTE

  • 500 grame biscuiti
  • 200 grame nuca
  • 100 grame stafide
  • 4 linguri cacao
  • 200 grame unt
  • 200 mililitri lapte
  • 200 grame zahar tos
  • 50 grame nuca de cocos
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu unt:

Salam de biscuiţi, reţetă cu unt

Se rup biscuitii , se taie nuca marunt , se pun intr-un vas , adaugam stafidele.

Laptele cu zaharul se pun la foc si se amesteca pana cand se topeste zaharul si se obtine un sirop  , adaugam untul si amestecam pana cand se topeste si untul , adaugam cacaua si lasam sa se raceasca putin .

Amestecam cu ingredientele de mai sus .

Adaugam la final esenta de rom .

Intindem folie alimentara peste care presaram nuca de cocos si punem jumate din compozitie , o rulam  dandu-i forma unui salam . La fel procedam si cu restul compozitiei .

Dam la frigider pentru cateva ore .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Am folosit biscuiti simpli care nu sunt sfaramiciosi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica