Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea

de oanapl in Prajituri, 26 Apr 2017 | 19457 vizualizari

 

Delicii de Paste
Va invit sa incercati o prajitura delicioasa cu mere. Data viitoare cand o voi face, voi pune cel putin 1.5 kg mere, ca au fost prea bune.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere rosii
  • 150 g biscuiti
  • 75 g unt
  •  crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 120 g faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  •  bezea:
  • 3 albusuri
  • 60 g zahar
  • esenta de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea:

Dai biscuitii prin masina de tocat si apoi ii amesteci cu untul topit si ii intinzi in tava tapetata cu hartie de copt.

Merele curatate de coaja si samburi le tai felii si le pui in tava peste biscuiti si le stropesti cu zeama de lamaie. Le dai in cuptor, la foc mic, pana se inmoaie.

Pentru crema, freci galbenusurile cu zahar, apoi adaugi laptele si zaharul vanilat si le pui intr-o cratita pe foc mic si amesteci pana se topeste zaharul, apoi adaugi faina cernuta putin cate putin, amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, pana cand compozitia se ingroasa (ca o mamaliga). La final, adaugi esenta de vanilie.

Albusurile le bati spuma tare cu zahar si apoi adaugi esenta de lamaie.

 Peste merele rumenite, torni crema de vanilie si o intinzi, apoi adaugi bezeaua. Dai din nou la cuptor, la foc mic, pentru 10-15 minute, pana se rumeneste usor albusul. Lasi sa se raceasca putin, apoi treci un cutit pe marginea tavii si indepartezi inelul de la tava si tai prajitura felii.

TIPS-URI

1

Pentru ca albusurile sa se bata bine, trebuie sa ai grija sa nu scapi nici o picatura de galbenus, atunci cand le separi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (29)

oanapl 1

27.04.2017, 17:26

Va multumesc!

Panacris 1

29.04.2017, 16:02

Minunată! Dar cum ai obținut picăturile pe bezea ?

oanapl 1

09.05.2017, 10:54

Multumesc! Nu m-am chinuit prea tare sa le obtin. Am pus-o la frigider si a doua zi avea aceste picaturi deasupra. Nu stiu care este explicatia.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800