Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea

de oanapl in Prajituri, 26 Apr 2017 | 19744 vizualizari

 

Delicii de Paste
Va invit sa incercati o prajitura delicioasa cu mere. Data viitoare cand o voi face, voi pune cel putin 1.5 kg mere, ca au fost prea bune.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere rosii
  • 150 g biscuiti
  • 75 g unt
  •  crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 120 g faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  •  bezea:
  • 3 albusuri
  • 60 g zahar
  • esenta de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea:

Dai biscuitii prin masina de tocat si apoi ii amesteci cu untul topit si ii intinzi in tava tapetata cu hartie de copt.

Merele curatate de coaja si samburi le tai felii si le pui in tava peste biscuiti si le stropesti cu zeama de lamaie. Le dai in cuptor, la foc mic, pana se inmoaie.

Pentru crema, freci galbenusurile cu zahar, apoi adaugi laptele si zaharul vanilat si le pui intr-o cratita pe foc mic si amesteci pana se topeste zaharul, apoi adaugi faina cernuta putin cate putin, amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, pana cand compozitia se ingroasa (ca o mamaliga). La final, adaugi esenta de vanilie.

Albusurile le bati spuma tare cu zahar si apoi adaugi esenta de lamaie.

 Peste merele rumenite, torni crema de vanilie si o intinzi, apoi adaugi bezeaua. Dai din nou la cuptor, la foc mic, pentru 10-15 minute, pana se rumeneste usor albusul. Lasi sa se raceasca putin, apoi treci un cutit pe marginea tavii si indepartezi inelul de la tava si tai prajitura felii.

TIPS-URI

1

Pentru ca albusurile sa se bata bine, trebuie sa ai grija sa nu scapi nici o picatura de galbenus, atunci cand le separi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

oanapl 1

27.04.2017, 17:26

Va multumesc!

Panacris 1

29.04.2017, 16:02

Minunată! Dar cum ai obținut picăturile pe bezea ?

oanapl 1

09.05.2017, 10:54

Multumesc! Nu m-am chinuit prea tare sa le obtin. Am pus-o la frigider si a doua zi avea aceste picaturi deasupra. Nu stiu care este explicatia.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici