Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta
Sfaramam biscuitii pusi intr-o punga cu un facalet, astfel incat sa ramana si bucati mai mari si mai mici.
Punem stafidele in rom sa se moaie – daca nu va place romul puteti sa le puneti in lapte. Intr-o oala punem pe foc laptele cu zaharul, pana cand se topeste zaharul. Luam de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca putin. Intre timp amestecam biscuitii, stafidele, rahatul si nucile. Adaugam cacao si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Va recomand sa amestecati cu lingura pentru a nu zdrobi prea tare biscuitii.
Turnam laptele peste compozitia noastra. Vom amestecam totul si turnam compozitia pe un celofan. Preasam salamul nostru in foaia de celofan astfel incat toate bucatile sa se lipeasca, sa nu ramana goluri. Strangem celofanul la capete dupa ce se aranjeaza compozitia si il punem in frigider pentru 3-4 ore. Il putem taia felii de 1 -1.5 cm. Il puteti pastra in frigider mai multe zile cu conditia sa fie invelit in celofan.
Pofta buna!