Curatam dovleacul de coaja si indepartam semintele. Dam dovleacul prin razatoarea mare. Amestecam dovleacul ras cu zaharul si zaharul vanilat.
Intr-o cratita punem untul la topit si apoi adaugam amestecul de dovleac-zahar. Lasam la calit circa 15 min dupa care lasam dovleacul la racit.
Intre timp ne ocupam de nuci. Le prajim (eu le-am prajit in cuptorul cu microunde, le tinem pana cand coaja incepe sa se exfolieze). Dupa ce se racesc frecam miezul de nuca intre palme pentru a indeparta cojile apoi le rupem tot cu mana in bucati mici sau le sfaramam cu ajutorul sucitorului. Cand dovleacul s-a racit adaugam nucile si amestecam bine.
Tapetam o tava cu hartie
Ungem fiecare foaie de placinta in parte cu ulei folosind o pensula de bucatarie.Mie mi-au iesit 4 rulouri/cate 3 foi pentru fiecare rulou in parte. Cantitatea de dovleac o impartim in patru parti. Asezam 3 foi de placinta una peste alta apoi punem un sfert din compozitia de dovleac deasupra foilor, pliem capetele foii peste umplutura si apoi formam un rulou.La fel procedam si cu urmatoarele 3 rulouri. Asezam rulourile in tava ,le ungem cu ulei si apoi le dam tava la cuptor la 180 grade timp de circa 30 min. pana cand rulourile sunt frumos rumenite.
Scoatem tava din cuptor ,lasam rulourile sa se racoreasca le pudram cu zahar pudra, le taiem si le servim.