Colacei cu branza si visine

de lia maria in Prajituri, 19 Ian 2011 | 5461 vizualizari

 

Deliciosi la micul dejun cu un pahar de lapte, cacao sau un iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 100g margarina
  • 2 oua
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • Sare
  • 1 lingura zahar
  • Umplutura:
  • 500g branza dulce
  • 1 ou                                     
  • 420ml compot de visine
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Glazura:
  • 1ou
  • Ornamente de ciocolata
  • Zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei cu branza si visine:

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus, eu l-am facut la masina de paine, am topit margarina si am batut putin oule inainte de a le adauga. Am pus laptele, putina sare, zaharul, margarina si ouale, dupa care am adaugat faina si drojdia deasupra. Am setat masina pt framantat si dospit si mi-am vazut de treaba.

Intre timp scoatem samburii de la visine, apoi le punem la stors intr-o sita, iar zeama o pastram intr-un bol. Batem oul si-l adaugam peste branza, punem si zaharul si vanilia si amestecam bine pana se formeaza o pasta in care la final adaugam si visinele  .

Cand aluatul este gata, il rasturnam pe masa de lucru, presarata cu putina faina si-l impartim in 8 parti egale. Intindem cu sucitorul si adaugam cate o lingura generoasa din pasta de branza. Rulam, rasucim si formam colaceii pe care-I punem in tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu faina.

Ungem colaceii cu ou si decoram la alegere. Eu am presarat peste ei, ornamente de ciocolata si putin zahar brun.

Dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu, pentru 45’. Dupa ce s-au copt, inca fierbinti, ii trecem prin zeama de compot, doar ii trecem sa se umezeasca putin si nu sa absoarba prea mult, apoi ii lasam pe gratar sa se raceasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu visine