Pregatim o marinada dupa cum urmeaza: taiem usturoiul, tocam ghimbirul doar jumatate din cantitate, punem ceasca de vin, adaugam otetul balsamic, mierea, sare, piper, adaugam ceapa si morcovul taiat potrivit se amesteca bine si se adauga carnea, pe care o putem lasa minim doua ore dar se poate lasa si peste noapte.
Trecem la pregatirea ruloului, punem 4 felii de bacon, adaugam peste pieptul de pui care in prealabil a fost batut, peste care adaugam ghimbirul tocat, adaugam ardeiul si pastranacul taiat fasii subtiri(doar cateva fasii) iar deasupra inainte sa rulam putem kivi taiat rondele subtiri, dupa care rulam strans. In acelas timp intr-o tigaie am pus unt si ulei, cand acesta se incinge adaugam rulada cu imbinarea in jos pentru a se praji pe toate partile. Dupa ce rulada a prins culoare a scoatem din tigaie si o lasam in asteptare dupa care taiem restul de morcov, pastarnac si putin ardei si formam un pat pe care vom aseza rulada si o vom da la cuptor, punem ulei si un pic de supa de pui si dam la cuptor 15-20 de minute.
Taiem restul de ardei cubulete, baconul, adaugam: arpagicul, tzuchini, maslinele, saram, piperam, adaugam rozmarin si sotam cateva minute, dupa care le scoatem si le lasam in asteptare. Feliem tzuchini si ridichia alba in felii subtiri si se va trage la tigaie cateva secunde pe fiecare parte, se scot si se aseaza pe sevetele absorbante pentru a inlatura surplusul de ulei.
Verificam daca rulada este gata si o scoatem, iar din legumele pe care a stat rulada le blendam si mai adaugam putin cate putin stoc de pui pentru a fi mai lichid, gustam si daca nu mai cere nimic, acesta este sosul care va acompania preparatul nostru.
Acum vom trece la aranjarea preparatului nostru dupa cum urmeaza: asezam pe farfurie, trei felii de ridichie alba, punem cercul metalic in care adaugam legumele si baconul, apasam un pic sa stea cat mai stranse sa nu se desfaca, dupa care scoatem cerculetul, imbracam legumele in felii de tzuchini care au fost in prealabil presare cu susan negru (care a fost tras la tigaie cateva secunde, fara ulei). Dupa ce s-a racit putem taia rulada, aceasta va sta in varful preparatului nostru, ca in imaginile alaturate.
Putem da si o alta aranjare preparatului nostru dupa cum urmeaza si anume dupa ce s-a racit rulada o taiem in felii si in acest timp putem trece la prepararea diferitelor tipuri de piure-uri si evidend vom prepara si un dressing care se va preta la preparatul nostru.
Eu am facut piure-uri din telina, morcov si spanac. Separat am curatat telina, am spalat-o, am taiat-o in bucati mai mici si am fiert-o la fel am facut si cu morcovi(curatati, spalato, taiati, fierti) dupa care am blendat separat cele doua legume, dupa care am pus un cubulet de unt, am adaugat telina blendat-o, am pus putin lapte, sare si piper alb si am lasat sa fiarta cand a scazut corespunzator adaugam si o lingura de smantana pentru gatit(lichida 32% grasime), dupa ce a fost absorbita verificam ca piureul nostru sa aiba consistenta si luam de pe foc. La Piureul de morcovi pregatim la fel iar in tigaie adaugam ½ de lingurita de zahar si un praf de curry. La piureul de spanac(congelat) acesta se decongeleaza se fierbe, se toaca bine(sau se blendeaza) se pune untul in tigaie, taiem usturoiul foarte fin il adaugam si adaugam spanacul, saram si piperam.
Sosul de ardei: coacem 1 ardei rosu, il curatam il blendam, punem un cub de unt in tigaie, adaugam ardeiul punem stoc de pui si lasam sa fiarba, pana ajunge la concentratia pe care ne-o dorim. Luam o jumatate de tzuchini(curatata in interior care a fost in prealabil fiarta si trasa un pic in ulei, aceasta va fi umpluta cu cubulete de bacon si ardei care au fost in prealabil trase in tigaie in unt si ulei. Punem cateva puncte cu reductie de otet balsamic si presaram un praf de piper macinat.
Pentru dessign in laterala farfuriei(pentru primul aranjament) putem face un evantai din doua felii de tzuchini si una de ridichie, in aceste felii vom pute din carnitura de legume si va fi o imbinare de culori.
Sosul pentru preparat il gasim atat pe farfurie, deasemeni el va fi asezat si intr-o lingura fantezi,(aici vreau sa-i multumesc lui Nico Lontras pentru minunatele lui idei si pentru bucuria cu care ne invata diferite lucruri utile si placute pe bloggul sau, multumesc Nico).
Aceasta este reteta sper sa va placa si evident proverbialul Pofta Buna