Initial am pregatit pieptul de pui ptr snitel ... prea mult service , mi-am zis , asa ca m-am sucit si f bine am facut , c-a iesit o minunatie de papa bun (asa cum se numeste si folderul meu cu mancaruri)
Se spala legumele , se curata si se taie marunt , la fel si pieptul de pui . Intr-o tigaie/cratita se incinge uleiul si se prajeste pieptul pe toate partile , se adauga si ceapa si ardeii si se calesc impreuna . Se adauga rosiile , , condimentele , putina apa calduta si se lasa la foc molcom pana sunt patrunse atat carnea , dar si legumele . In acest timp se pregatesc galustele : ouale se bat bine cu-n praf de sare si piper , se adauga untul topit si racit , apoi faina , fara a se face cocoloase si-n final mararul , obtinandu-se o compozitie potrivita (daca este destul de tare , galustele nu vor mai fi pufoase) . De obicei , acestea se fierb separat intr-o oala cu apa sarata , dar eu prefer sa le adaug direct in papricas si sa fiarba acolo , dar mare grija ... focul tre' sa fie foaaarte mic , altfel toate galustele se vor imprastia ; dupa 10' , cu grija le-am intors si pe partea cealalta , ptr a fi bine patrunse . Se lasa toate ingredientele sa-si imprumute gusturile si se adauga un pic de patrunjel (optional) , oprindu-se focul .
Cam asta-i tot . Pofta buna !