Continui sa fac mezeluri de casa si testez tot mai multe retete...De data asta am incercat ceva mai "greu", adica cu mai multe calorii, dar care este tare savuroasa cu o bucata de ceapa sau o lingura de mustar alaturi. Sa nu mai zic si de un colt de paine de casa:))
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa si cu cat mai multa carne intre straturile de grasime. Ideea este ca bucata de carne trebuie sa fie rulata...
Se spala carnea, se rade cu lama unui cutit pe partea cu soricul pentru a indeparta eventualele reziduri in urma parlirii porcului. Se zvanta carnea, se stropeste cu putin ulei de masline aromatizat, se condimenteaza cu sare, piper si se presara frunze zdrobite de salvie uscata. Se maseaza partea fara soric cu aceste ingrediente. Se ruleaza cat mai strans apoi se leaga cu ata de bucatarie. Se pune bucata de carne rulata intr-un vas termorezistent, se adauga berea, sa treaca usor de jumatate, se adauga inca un praf de sare, boabe de piper, seminte de chimen si o crenguta de salvie uscata.
Se da vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru o ora si 30 minute. La fiecare 30 minute se introarce carnea.
Este gata cand este usor rumena si intra cu usurinta in ea o frigaruie de metal sau o furculita. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste.
Sa va fie de folos!!
1
eu folosesc carne de porc crescut de tarani
2
soricul va iesi unul moale
3
se pot folosi alte mirodenii si plante aromatice dupa preferinte
4
berea va scadea aproape toata, iar in vas va ramane grasime aromata care poate fi folosita la o alta mancare