Buna prieteni, mai vin si astazi cu o reteta delicioasa pregatita personal de mine si vreau sa o impart si cu voi , pentru ca aceasta reteta merita atentia celor ce le plac mancarurile din carne si cu atat mai mult carnea de porc. Deci incepem.
1. Punem 3 oua la fiert pana pregatim masa de lucru
2. Luam carnea de porc, o spalam bine si o taiem intr-o forma in asa fel incat la final sa obtinem o rulada.
3. Intr-un bol amestecam usturoiul cu smantana sau maioneza (fiecare la dorinta) mai adaugam ulei de masline si ungem pe toata suprafata carnii.
4. Adaugam ceapa verde amestecata impreuna cu patrunjelul
5. Ciupercile le taiem mai mare pentru ca in cuptor se topesc si raman nevazute (personal am pus ciuperci marinate fara a fi nevoie de a le mai taia )
6. Ouale fierte le curatim de coaja , le taiem in lung, sau rondele si adaugam peste ciuperci. Nu puneti pe toata suprafata carnii pentru ca la rotire va iesi prin parti si va fi si greu de legat.
7. Tocam putin patrunjel si presuram deasupra , adaugam sare, piper, cimbru
8. Rotim carnea in forma de rulada si o legam cu ata (cu cat mai bine e legat cu atat mai bine se va coace)
9. Punem intr-un vas uns cu ulei de masline (sau in folie de aluminiu) si adaugam deasupra ruladei diferite condimente sa fie bune si la gust
10. Punem in cuptor la temperatura de 150 - 180 °C pentru 60-80 minute.Cu o scobitoare facem cateva gauri si verificam daca e gata, nu trebuie sa aiba apa in carne , daca nu iese apa atunci carnea e gata si poate fi scoasa de la cuptor.
11. Cand e gata il scoatem din cuptor, il lasam putin sa se raceasca ,se pune o farfurie plata pe ea se adauga greutate si se baga la frigider ( cu tot cu ata cusuta ) pentru 4-5 ore sau pe noapte .
12. Se scot atele, se taie rondele de aproximativ 1.5 - 2 mm
La servire se decoreaza cu verdeturi si legume.
Se serveste ca un aperitiv rece.
Pofta Buna !!!