Ceafa de porc cu tagliatelle de legume si sos de dovleac

de nico15 in Porc, 16 Noi 2012 | 3607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata ceafa de porc
  • 1 morcov
  • ½ de telina
  • ½ de ardei rosu
  • 5-6 pastai de fasole verde
  • Sare, piper, cimbru
  • Ulei, unt
  • Sos de soia
  • Dovleac
  • Curry
  • 20 ml de smantana lichida
  • Otet balsamic
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu tagliatelle de legume si sos de dovleac:

Luam bucata de carne, o aplatizam, ungem cu ulei, piperam, adaugam cimbru si o punem pe gratarul bine incins. O lasam sa se faca pe prima parte dupa care o intoarcem si pe cealalta parte, incercam si daca este gata, se poate lua de pe gratar si se va lasa sa se raceasca, deoarece nu se va felia fierbinte, se lasa sa se tempereze.

Spalam si curatam morcovul si telina, dupa care taiem julien si le vom pune in apa cu zeama de lamaie sa nu se oxideze, separat morcovul de telina. Dupa ce am terminat aceasta operatiune, punem legume separat la fiert doar cateva minute trebuiesc sa fie al-dente, la fel procedam si cu fasolea verde care a fost prefiarta. Inclusiv dovleacul se va pune la fiert, separat de celelalte.

Legumele se pun la fiert separat deoarece nu trebuie sa se combina culorile si datorita timpului diferit de fierbere. Scoatem legumele si le punem pe servetele de hartie pentru a inlatura surplusul de apa. Intr-o tigaie punem unt si ulei si vom trage legumele, totodata adaugam si putin sos de soia, adsugam putina sare deoarece sosul de soia este sarat si piperam, dupa care scoatem.

Dovlecul dupa ce il fierbem aruncam surplusul de apa in care a fiert, blendam bine si dupa aceea piureul rezultat il adaugam intr-o tigaie, punem un praf de curry si adaugam smantana lichida. Cand vedem ca nu mai este apos si s-a legat putin(adica se vede pe fundul tigaii cand desenam cu spatula) luam de pe foc.

Decoram cu o frunza de menta si vom desena un melc cu otet balsamic pe farfurie.

Aranjam ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu tagliatelle de legume si sos de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]