Ceafa de porc cu tagliatelle de legume si sos de dovleac

de nico15 in Porc, 16 Noi 2012 | 2908 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata ceafa de porc
  • 1 morcov
  • ½ de telina
  • ½ de ardei rosu
  • 5-6 pastai de fasole verde
  • Sare, piper, cimbru
  • Ulei, unt
  • Sos de soia
  • Dovleac
  • Curry
  • 20 ml de smantana lichida
  • Otet balsamic
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu tagliatelle de legume si sos de dovleac:

Luam bucata de carne, o aplatizam, ungem cu ulei, piperam, adaugam cimbru si o punem pe gratarul bine incins. O lasam sa se faca pe prima parte dupa care o intoarcem si pe cealalta parte, incercam si daca este gata, se poate lua de pe gratar si se va lasa sa se raceasca, deoarece nu se va felia fierbinte, se lasa sa se tempereze.

Spalam si curatam morcovul si telina, dupa care taiem julien si le vom pune in apa cu zeama de lamaie sa nu se oxideze, separat morcovul de telina. Dupa ce am terminat aceasta operatiune, punem legume separat la fiert doar cateva minute trebuiesc sa fie al-dente, la fel procedam si cu fasolea verde care a fost prefiarta. Inclusiv dovleacul se va pune la fiert, separat de celelalte.

Legumele se pun la fiert separat deoarece nu trebuie sa se combina culorile si datorita timpului diferit de fierbere. Scoatem legumele si le punem pe servetele de hartie pentru a inlatura surplusul de apa. Intr-o tigaie punem unt si ulei si vom trage legumele, totodata adaugam si putin sos de soia, adsugam putina sare deoarece sosul de soia este sarat si piperam, dupa care scoatem.

Dovlecul dupa ce il fierbem aruncam surplusul de apa in care a fiert, blendam bine si dupa aceea piureul rezultat il adaugam intr-o tigaie, punem un praf de curry si adaugam smantana lichida. Cand vedem ca nu mai este apos si s-a legat putin(adica se vede pe fundul tigaii cand desenam cu spatula) luam de pe foc.

Decoram cu o frunza de menta si vom desena un melc cu otet balsamic pe farfurie.

Aranjam ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu tagliatelle de legume si sos de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la gratar cu legume mexicane