Am vrut de fapt sa fac Saltimbocca si n-am gasit salvie.. drept care am schimbat nitzel. Sa vedem daca va place.
Snitelele de vitel de bat un pic invelite in folie si se ung cu pesto alla genoveze sau in lipsa cu mustar. Deasupra punem o felie de sunca, rulam, apoi prindem cu o scobitoare sa nu se desfaca dupa care le rumenim pe toate partile intr-o lingurita de ulei de masline, le pastram la cald.
1/2 Varza se fierbe citeva clocote in apa fierbinte, la fel si dovlecelul felii ( mai grosute) Separat se fierb cartofii in coaja. Dovleceii se scurg, varza se taie felii, si se pune totul intr-o tava termorezistenta alaturi de rosii felii, de cartofii curatati si taiati in doua, de ceapa taiata in doua, sau cum doriti, de 2-3 catei de usturoi. Se presara cu oregano, se stropeste cu ulei de masline si se da 15 min. la cuptor la 170 de grade.
Adaugam apoi ruladele de carne reducem temperatura, si mai lasam in cuptor 10 min. Ruladele trebuie se fie patrunse dar sa ramina fragede.
In tigaia in care am prajit carnea turnam 100 ml de vin si 100 de ml de supa de legume- (se poate si din cubulet Maggi) si lasam sa scada la jumatate. Sosul acesta il legam cu unt si il servim la carne.