O rulada , care se prepara intr-un timp foarte scurt la tigaie , arata aspectuos la masa de sarbatoare si este foarte gustoasa . Toata aroma si gustul specific il reda mararul.In poza este acompaniata din mulii de clatite umplute cu branza si cascaval. In alta poza este servit cu o salata din mazare verde cu cozi de ceapa verde, lei si otet.
Pentru prepararea acestei rulade este necesar sa cumparam una sau doua pulpe de gaina mai mari. Este bine si mai mijlocii . Se spala si se scoate pielita de pe pulpa cu un cutit foarte bine ascutit.
Osul din mijlocul pulpei se scoate cu varful cutitului cu mare atentie, cum este aratat in poza . Se bate cu un ciocanas toata bucata de carne pe un fund de lemn. In unele locuri carne este mai groasa, altele mai subtire.Staruiti-va sa egalati pe masura posibilitatii grosimea carnii. Se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper.De acesta mult depinde aspectul ruladei in taietura, cand va fi servit la masa.
La 2 cm de la o margine se presara putin cascaval ras prin razatoare si se aranjeaza bucati mari intr-un rand bucati de ou fiert tare, taiat mascat. Oul se presara cu putina sare si abundent cu mararul spalat si taiat maare in lungime. Partea de 2 cm de la margine se suprapune peste umplutura si se infasoara strans in rulada.
Marginea obtinuta la aceasta rulada o infasurati pe cat este de posibil cu pielita , care a fost inlaturata de la pulpa. Ea nu va acoperi pe diametru toata rulada , dar este indeajuns.
Tigaia cu un diametru mai mare se incalzeste bine cu ulei. Se aranjeaza cu mare atentie in uleiul incins bine si peste fiecare 20 sec se roteste incet rulada in tigaie pana prinde o pojgita inveleste bine rulada. Dupa aceasta se scade focul incet si se prajeste cate 3-4 minute pe fiecare parte, tot schimband rulada pe diferite parti. Se lasa sa se raceasca si daca doriti puteti sa puneti peste ea un fund de lemn, ca sa primeasca o forma mai lungareata in taietura.