Pentru pranz este o mancare tare buna in care se imbina atat cartofii cat si carnea, acompaniate de un sos de smantana care le da un plus de savoare.
Mai intai se pun cartofii la fiert in coaja. Dupa ce se racesc, se curata si se taie in cuburi.
Intr-o cratita se pune untul la topit. Se taie pieptul de pui in fasiute mici. Se pune la calit in unt si se lasa sa se rumeneasca. Intre timp se taie carnatul in feliute apoi in jumatate. Se pun si acestia la calit impreuna cu carnea de pui.
Ceapa se curata si se taie julienne. Dupa ce carnea si carnatii s-au calit si prajit usor, se adauga cartofii taiati si se amesteca cu grija. Se pune ceapa apoi se toarna smantana pentru gatit.
Se amesteca toul cu grija pentru a nu se zdrobi, se condimenteaza cu sare, piper dupa gust iar la final se adauga si condimentele pentru cartofi. Se lasa la foc mic si se amesteca din cand cand pentru a se imbina aromele.
Se serveste garnisita cu patrunjel verde tocat si rosii cherry.
Pofta buna!
1
Este de preferat sa fierbeti cartofii inainte cu o zi.
2
Ceapa se poate adauga mai la inceput pentru a se cali usor si aceasta, eu am preferat sa fie mai cruda.