Demult nu am mai facut salam de biscuiti sau rulada cum faceam odata, dar nici biscuiti simpli nu am mai gasit.
Am luat niste biscuiti Petit Beurre la Kg, dar totusi se sfarama, insa a iesit o rulada buna in final.
Intr-un bol am sfaramat biscuitii.
Stafidele le-am pus in putina apa la hidratat.
Rahatul a fost deja in bucati micute si multicolor, inclusiv din cel cu cacao, asa ca l-am pus direct peste biscuiti, de asemeni am pus si nuca maruntita, chiar si in sferturi.
Am adaugat si stafidele hidratate si am amestecat totul bine.
Am pus zaharul intr-un vas pe foc si l-am lasat la caramelizat.
Laptele l-am pus la incalzit cu putina sare si esenta de vanilie.
Cand s-a topit tot zaharul, am adaugat untul si am amestecat pana cand s-a topit, apoi am pus putin cate putin laptele incalzit, mestecad continuu si cu grija ca este periculos lucrul cu zahar ars.
Asa fierbinte am pus lichidul rezultat peste biscuitii din bol si am amestecat imediat sa se incorporeze bine totul, apoi am intins fierbinte peste foile de napolitana si am rulat imediat.
Pentru ciocolata, am pus toate ingredientele intr-un vas pe foc si am amestecat pana la topirea lor apoi am turnat fierbinte peste rulada.
A fost un deliciu dulce, iar ciocolata de deasupra amaruie.
1
Se poate folosi o folie alimentara pentru a intinde omogen compozitia de biscuiti fierbinte peste napolitana, se pune compozitia, folia peste si cu ajutorul unui sucitor se intinde uniform.
2
Se poate adauga si cacao in compozitia de biscuiti sau chiar in lapte.