....o rulada clasica cu mere care merge foarte bine si in zilele de post dar si acum cand criza este asa mare si ne limitam la cat mai putin...
Din cana de apa, drojdie, 2 lingurite de zahar si 3 linguri de faina facem o maia care o lasam sa creasca pana isi mareste volumul, apoi o adaugam peste faina cernuta. Adaugam otetul si margarina care a fost lasata la temperatura camerei ,dupa care framantam un aluat elastic pe care il lasam la crescut intr-un loc calduros.
Separat spalam merele si le dam pe razatoare si apoi le calim impreuna cu 2 linguri de zahar pudra si scortisoara dupa gust.
Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 3 parti si intindem fiecare foaie peste care punem un pic de ulei si o parte din compozitia de mere, rulam si asezam rulada formata intr-o tava care a fost unsa cu ulei...Mie mi-au iesit 3 rulade. Le ungem deasupra cu un pic de ulei si le intepam din loc in loc cu o scobitoare. Le dam la cuptor cam 40 de minute dupa care le scoatem si le pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!
1
scortisoara merge foarte bine cu merele.