Tiramisu reţetă originală
Un desert grozav pentru acest sezon calduros. Pe langa faptul ca nu te coci langa aragaz, se face repede si daca mai adaugi si niste fructe, te lingi pe degete nu alta :X
Tiramisu reţetă originală
Spalam visinele, le scoatem samburii, punem o lingura de zahar, le amestecam si le dam la frigider.
Cafeaua preparata o lasam sa se raceasca.
Galbenusurile le punem intr-un bol de inox impreuna cu zaharul.
Le asezam pe baie de aburi si le amestecam cu telul pana ce zaharul se topeste.
Cand este gata luam bolul de pe baie de aburi si lasam sa se raceasca.
Mixam branza mascarpone cu extractul de vanilie si zeama de lamaie.
Incorporam galbenusurile treptat, iar la final coaja rasa de lamaie.
Rupem piscoturile pe jumatate. Siropul ce il lasa visinele il amestecam cu cafeaua.
In cupe de sticla punem cate 3 jumatati de piscot trecute prin cafea, un strat de crema, visine, iar piscoturi, crema si visine. Procedam asa pana terminam toata crema.
Le pudram cu cacao si le dam la rece.
Sa aveti pofta dragilor!