Rulada cu frisca si capsune

de Anastasia in Prajituri, 26 Apr 2010 | 6767 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua mari
  • 50 gr. zahar
  • 50 gr. faina
  • 25 gr. amidon din cartofi
  • 1 lingura suc de lamaie
  • un varf de lingurita de sare
  • Pentru umplutura :
  • un borcan de dulceata de capsuna
  • 500ml. frisca pentru patiserie 35%
  • 2~3 linguri de pudra de zahar Dr.Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu frisca si capsune:

Ouale cu zaharul, sarea si sucul de lamaie se incalzesc la foc pana devin la temperatura de 45~ 50 de grade ,sa fie suportabila pentru piele daca probati cu degetul, apoi se mixeaza ouale pana se tripleaza in volum si devin pufoase ca o crema usoara, adaugati in compozitie faina amestecata cu amidonul si cernuta preventiv in trei ture amestecand cu o lingura de lemn pana incorporati fiecare tura de faina, turnati compozitia intr-o tava cu dimensiunele 33/23 unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt cat cuprinde fundul tavei doar atat, coaceti la 180 de grade C timp de 20~25 de minute in functie de cuptor nu deschideti cuptorul cel putin primele 10~15 munite luati proba dupa ce vedeti ca sa rumenit putin la suprafata , apasati leger cu degetele pe blat si daca isi revine la loc urmele de la degete inseamna ca blatul e gata copt si in interior, scoateti blatul din cuptor dupa ce s-a racit cuptorul cu usa intredeschisa, nu de-odata pentru ca apare riscul sa cada blatul si sa nu mai fie atat de frumos crescut ca la inceput, dapa ce s-a racit aproape de tot rasturnati blatul cu atentie pe o hartie de copt presarata cu zahar , scoateti hartia de copt cu atentie si taiati cu un cutit cu varful bine ascutit sau cu o foarfeca de bucatarie marginile blatului care sant tari si sfaramicioase pentru a rula mai usor blatul, faceti o taitura la 2.5 centimetri de la marginea de la care incepeti sa rulati blatul neajungand la toata grosimea blatului cu 7 mm si incepeti sa rulati blatul cu atentie sa nu-l rupeti tragand la sine hartia de copt, rulati impreuna cu hartia ca sa fie in interiorul blatului si lasati asa blatul pana la racirea completa la mine blatul a fost putin caldut cand am inceput sa-l rulez si a iesit perfect fara nici o crapatura.

Frisca se bate cu pudra de zahar pana devine teapana si nu mai curge, pe blatul derulat se aseaza un strat de dulceata de capsune si un strat de frisca, neajungand pana la margine cu 5 cm. pentru ca la rularea blatului crema se deplaseaza si iese afara, se ruleaza blatul si se imbraca cu frisca.
Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu frisca si capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu afine