o reteta interesanta deoarece contine drojdie si de aceea am zis ''hai sa o incerc, sa vad ce iasa''....
e interesant cand se formeaza gaurelele in clatita, eu una nu am putut sa-mi iau ochii de la ele :)))
Dizolvam drojdia in putin lapte caldut impreuna cu o lingura de zahar si sarea. O lasam 15 minute sa creasca si face spuma la suprafata.
Intr-un lighenus incapator cernem faina adaugam drojdia, ouale, uleiul, esentele si lingura de zahar ramasa. Turnam si laptele caldut, amestecam bine pana se desfac toate cocoloasele si lasam 30 minute sa se odihneasca.
Incingem tigaia pentru clatite, turnam un polonic si rotim rapid tigaia pentru a raspandi compozitia pe toata suprafata. Vom observa pe suprafata clatitei ca se vor forma mici gaurele ca o dantela, cand se desprinde de pe marginele tigaii o intoarcem pe cealalta parte.
Le servim cu dulceata, miere de albine, crema de ciocolata ..etc..eu am folosit dulceata de afine. Pofta buna!!