Amestecam dovleacul ras cu 250 g zahar si cu 2 linguri de ulei si il punem la calit intr-o cratita.
Separat galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar. Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma, adaugam zaharul vanilat si faina si laptele, amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.
Tapetam tava de la aragaz cu ulei si faina si turnam blatul pentru rulada si lasam 20 -25 minute la foc potrivit.
Compozitia de dovleac se lasa la racit, apoi la scurs in strecuratoare. Zeama de la dovleac o oprim intr-un castron.
Dupa ce s-a rumenit blatul, scoatem tava din cuptor si lasam putin sa se raceasca, apoi intindem blatul pe folia de celofan. Deasupra punem compozitia de dovleac si incepem sa rulam cu grija. Asezam rulada intr-o tava de chec si turnam zeama de la dovleac uniform peste rulada .
Lasam 2 ore la frigider si rulada este gata !
1
Puteti adauga si miez de nuca sau /si scortisoara in compozitia de dovleac.