Rulada cu crema de dovleac

de anca_rm in Prajituri, 10 Oct 2014 | 2825 vizualizari

 

O reteta cu o crema mai deosebita datorita faptului ca am adaugat dovleac si a fost delicioasa .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -1 lingura ulei
  • -4 linguri faina
  • -1/2 plic praf de copt
  • -1 lingura cacao
  • Pt crema:
  • -5 linguri dovleac razuit
  • -50 gr unt
  • -2–3 linguri zahar
  • -esenta vanilie sau semintele de o jumate de pastaie de vanilie
  • -200 ml frisca, sau smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de dovleac:

Eu am inceput prin a cali dovleacul in unt , impreuna cu vanilia pana cand se inmoaie.  Il lasam deoparte sa se raceasca .

Urmatorul pas este sa pregatim blatul . Eu am folosit o tava de 30x20 si mi-a iesit un blat destul de grosut , dar a fost bine.

Separam ouale , albusul il batem spuma tare cu zaharul pana nu se mai simt cristalele de zahar . Adaugam galbenusurile , faina , cacao si praful de copt si amestecam prin rasturnare .

Turnam compozitia intr-o tava pregatita si dam la cuptorul incins la 180 grade cam 15-20 minute.

Pana se coace blatul pregatim un prosop de bucatarie curat pe care il umezim . Blatul copt il vom rasturna pe prosopul umed si rulam . Nu lasati blatul sa se raceasca pentru ca nu il mai puteti rula.Se va raci rulat in prosop .

Pentru crema batem frisca tare , adaugam zahar daca credeti ca mai este nevoie;, in functie de frisca pe care o folositi si in functie de dulceata dovleacului ; adaugam dovleacul calit si racit si omogenizam .

Cand blatul s-a racit il desfacem din prosop si il umplem cu ¾ din crema . Nivelam crema si rulam usor cu grija sa nu iasa crema din rulada .

Restul cremei o punem pe deasupra ruladei si presaram  fulgi de ciocolata sau ciocolata razuita.

Punem la rece pana in momentul servirii 

TIPS-URI

1

daca aveti deja dovleac copt atunci se poate folosii acela

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba