Rulada cu crema de cacao

de JustLoveCookin in Prajituri, 10 Noi 2010 | 21370 vizualizari

 

Un desert destul de rapid,si de efect as zice eu,tinand cont de timpul scurt in care este pregatit.Puteti si sa o insiropati foaaarte putin, sa zicem mai mult unsa decat insiropata inainte de a intinde crema.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 7 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru crema de cacao:
  • 1 litru lapte
  • 5 linguri cacao
  • 200 g zahar
  • 4 linguri faina sau amidon de porumb(cu amidon iese mai fina)
  • 1 ciocolata de orice fel pentru ornat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingurita unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de cacao:

Mod de preparare blat :

Preincalzim cuptorul la 180 grade,si ne apucam de treaba. Separam albusurile de galbenusuri.

Batem bat albusurile cu un praf de sare, iar galbensurile cu zaharul.Adaugam si uleiul,apoi laptele cremei de galbenusuri.La sfarsit cele 7 linguri de faina amestecata cu praful de copt. Mixam bine,apoi cu un tel sau o lingura de lemn o amestecam cu albusurile batute bat.
Tapetam cu hartie de copt tava aragazului,si turnam compozitia.o nivelam delicat cu o lingura,astfel incat sa aiba o forma dreptunghiulara si egala in inaltime.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute.Inainte de a scoate tava,luam un servet curat si il udam,apoi il stoarcem bine.Scoatem tava si punem prosopul deasupra,iar cu o miscare ferma si cu ajutorul manusii bineinteles,rasturnam blatul pe prosop.Dezlipim cu atentie hartia de copt,si il lasam pe masa pana facem crema.

Mod de preparare crema de cacao:

Amestecam amidonul (sau faina) cu zaharul si cacaoa,iar cu un tel mixam bine in timp ce turnam cate putin laptele rece. Punem cratita pe foc mediu si amestecam cu telul,pana incepe sa se ingroase.Cand incep sa apara bulbuci la  suprafata,inseamna ca e aproape gata.Mai lasam max 1-2 minute.Acum adaugam lingurita de unt si esenta de rom si o lasam la racit,amestecand din cand in cand,fiindca se formeaza crusta la suprafata.

Cand e aproape rece,o intindem in mod egal peste blatul nostru,si incepem sa rulam.

Pentru ornat,topim o ciocolata (eu am topit-o in cuptorul cu microunde la optiunea dezgheata,fiindca nu mai aveam timp sa o fac pe bain-marie). Cand e topita,luam cate o lingurita si o plimbam in zig-zag peste rulada. Dam rulada la frigider pentru 1-2 ore,dupa care o feliem si o servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

flocirica 1

22.09.2013, 19:05

o sa le placa mult micutilor mei.e delicios si rapid

babi5 1

23.09.2013, 22:07

javascript:void(0)

Giana 1

09.05.2014, 17:08

vreau vreau vreau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si ciocolata