Prajitura cu mingiute

de Valclaudia in Prajituri, 27 Oct 2013 | 4805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr.zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 gr.faina proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt stins in cativa stropi de otet
  • 5 linguri apa minerala
  • 1 lingura cacao
  • 40 ml ulei
  • Mingiute:
  • 500 gr. biscuiti cu nuca foarte sfaramiciosi (eu i-am preparat in casa dupa reteta asta: http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-cu-nuca-52188.html)
  • 100 gr. fulgi nuca de cocos
  • 70 gr. musli cu fructe confiate
  • 150 ml lapte la temperatura camerei
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • Sirop:
  • 150 gr. zahar
  • 200 ml apa
  • 1 esenta de rom
  • Crema ganache:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • Decor:
  • 1 plic glazura de ciocolata Dr.Oetker
  • bombonele de zahar in forma de stelute galbene
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mingiute:

Incepem cu prepararea mingiutelor. Amestecam toate ingredietele cu mana, modelam mingiutele pe care le asezam in tava unsa cu putin ulei, vezi foto.

Blatul se prepara astfel: separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu 100 gr. zahar si un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, adaugam praful de cacao, uleiul, praful de copt stins in otet si apa minerala. La final adaugam faina si spuma de albusuri.

Turmam acest amestec peste mingiutele din tava, dam totul la copt la temperatura medie (170 grade) pentru cca 35 min. Facem testul cu scobitoarea si scoatem tava din cuptor lasand sa se raceasca blatul.

Preparam siropul la foc mic (apa+zahar+esenta de rom). Il lasam sa se raceasca, apoi il repartizam cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata prajiturii.

Portionam prajitura. Topim glazura de ciocolata la foc mic, intr-un ibric cu apa. Cand s-a topit, taiem coltul plicului si decoram toate portiile de prajitura.

Crema ganache se prepara dupa cum urmeaza: se incalzeste frisca intr-o craticioara la foc mic. Adaugam ciocolata, amestecam pana obtinem o crema omogena. Nu trebuie lasata sa fiarba! Dam crema deoparte, o lasam sa se raceasca complet, apoi o lasam cca 30 min. la frigider, dupa care o mixam bine pana obtinem o crema pufoasa.

Decoram cu crema portiile de prajitura,apoi presaram stelute galbene si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mingiute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

diana_k 1

27.10.2013, 18:10

Rocsi 1

27.10.2013, 19:59

Vreau si eu!

diaconta 1

27.10.2013, 20:33

Acum suntem chit Claudia,ca si eu am ajuns pe seara la bunatatea asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

ULTIMELE COMENTARII

Valind

Booked Coral Villa through https://coral.aktis.villas and everything went perfectly! The site is convenient, the registration process took only a couple of minutes. The villa turned out to be even better than on the photo: spacious rooms, stylish interior and stunning ocean view. Especially liked the pool and the private access to the beach. I recommend this site for those who appreciate comfort and reliability.

Beachfront Villa

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura usoara cu crema de lamaie si biscuiti