Incepem cu prepararea mingiutelor. Amestecam toate ingredietele cu mana, modelam mingiutele pe care le asezam in tava unsa cu putin ulei, vezi foto.
Blatul se prepara astfel: separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu 100 gr. zahar si un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, adaugam praful de cacao, uleiul, praful de copt stins in otet si apa minerala. La final adaugam faina si spuma de albusuri.
Turmam acest amestec peste mingiutele din tava, dam totul la copt la temperatura medie (170 grade) pentru cca 35 min. Facem testul cu scobitoarea si scoatem tava din cuptor lasand sa se raceasca blatul.
Preparam siropul la foc mic (apa+zahar+esenta de rom). Il lasam sa se raceasca, apoi il repartizam cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata prajiturii.
Portionam prajitura. Topim glazura de ciocolata la foc mic, intr-un ibric cu apa. Cand s-a topit, taiem coltul plicului si decoram toate portiile de prajitura.
Crema ganache se prepara dupa cum urmeaza: se incalzeste frisca intr-o craticioara la foc mic. Adaugam ciocolata, amestecam pana obtinem o crema omogena. Nu trebuie lasata sa fiarba! Dam crema deoparte, o lasam sa se raceasca complet, apoi o lasam cca 30 min. la frigider, dupa care o mixam bine pana obtinem o crema pufoasa.
Decoram cu crema portiile de prajitura,apoi presaram stelute galbene si servim.
Pofta buna!