Aveam o cutie de branza si ceva fructe si nu stiam ce sa fac cu ele.M-am gandit la aceasta rulada cu crema de branza si a iesit ceva foarte delicios si usor de facut!Din cand in cand mai am si eu timp sa ii rasfat pe ai mei cu ceva bun...
Pentru foaia de rulada am separat albusurile de galbenusuri.
Am mixat albusurile cu apa si un praf de sare pana au devenit spuma.
Am adaugat zaharul,lingura cu lingura,si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa.
Am cernut faina si am incorporat-o si pe ea ,amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.
La final am adaugat vanilia.
Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt foaia de rulada timp de 15-20 de minute in cuptorul preincalzit.
Pe o bucata de hartie de copt(mare cat foaia de rulada ) am presarat zahar pudra.
Foaia fierbinte am pus-o peste zaharul pudra iar apoi am dezlipit cu grija hartia de copt de pe blat.
Am rulat strans si am lasat-o la racit in hartie.
Intre timp am preparat jeleul de fructe.
Am taiat capsunile in cuburi apoi le-am amestecat cu zaharul si mixul de fructe de padure.
Le-am pus pe foc si le-am lasat sa fiarba 2-3 minute pana s-au inmuiat si s-a topit zaharul.
Am dizolvat amidonul in apa apoi l-am adaugat peste fructe amestecand continuu pana se ingroasa.
Am lasat jeleul la racit .
Pentru crema am amestecat crema de branza cu zaharul si zaharul vanilat.
Am hidratat gelatina in apa rece timp de 5 minute apoi am topit-o (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste branza.
Am mixat frisca (nu foarte tare,doar cat sa prinda consistenta) si am amestecat-o cu branza.
Am desfacut foaia de rulada si am uns-o cu jeleul de fructe.
Peste jeleu am pus crema de branza si am rulat din nou .
Am dat rulada la frigider pentru minim 3-4 ore.
1
tava folosita de mine a avut 40/30 cm.
2
puteti folosi doar capsuni sau doar fructe de padure.