Rulada cu ciuperci si urzici

de _Alina_ in Mancaruri de post, 14 Noi 2012 | 6681 vizualizari

 

Fiindca tot a inceput postul am zis sa va aduc o rulada delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • - 750 g faina
  • - 12 g drojdie
  • - 500 ml apa calduta
  • - 60 ml ulei de palmier
  • - 1 lingurita de zahar
  • - 1 lingurita de sare
  • * umplutura
  • - o ceapa
  • - o jumatate de morcov
  • - 2 ciuperci mari
  • - o rosie
  • - o mana de urzici oparite
  • - o jumatate de ardei gras rosu
  • - sare
  • - dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciuperci si urzici:

Aluat

1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut  15-20 min.

2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol.

3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta  energic.

4. Se lasa la dospit 1.30 - 2 ore

Umplutura

1. Curatati si taiati ceapa, iar morcovul dati-l prin razatoare.

2. Intr-o tigaie puneti o lingurita de ulei in care caliti  ceapa si morcovul.

3. Adaugati rosia, ciupercile taiate si foita de dafin.

4. Dupa 3 minute opriti focul si adaugati urzicile oparite tocate, ardeiul gras taiat cubulete si sarea. Atentie!! Lasati umplutura sa se raceasca complet inainte de a trece la urmatorul pas.

5. Intindeti aluatul si puneti pe el umplutura, apoi rulati.

6. Puneti rulada in tava si intepati-o cu furculita din loc in loc si apoi dati-o la cuptor timp de 40 min la 180 °C.

7. Dupa ce scoateti din cuptor ungeti rulada cu putina apa in care ati pus o picatura de ulei si acoperiti-o cu un prosop curat pentru cateva minute.

8. O feliati dupa ce s-a mai racit.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui urzicile cu spanac ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciuperci si urzici" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Rulada din cotlet cu ciuperci si bacon