Fiindca tot a inceput postul am zis sa va aduc o rulada delicioasa.
Aluat
1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut 15-20 min.
2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol.
3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta energic.
4. Se lasa la dospit 1.30 - 2 ore
Umplutura
1. Curatati si taiati ceapa, iar morcovul dati-l prin razatoare.
2. Intr-o tigaie puneti o lingurita de ulei in care caliti ceapa si morcovul.
3. Adaugati rosia, ciupercile taiate si foita de dafin.
4. Dupa 3 minute opriti focul si adaugati urzicile oparite tocate, ardeiul gras taiat cubulete si sarea. Atentie!! Lasati umplutura sa se raceasca complet inainte de a trece la urmatorul pas.
5. Intindeti aluatul si puneti pe el umplutura, apoi rulati.
6. Puneti rulada in tava si intepati-o cu furculita din loc in loc si apoi dati-o la cuptor timp de 40 min la 180 °C.
7. Dupa ce scoateti din cuptor ungeti rulada cu putina apa in care ati pus o picatura de ulei si acoperiti-o cu un prosop curat pentru cateva minute.
8. O feliati dupa ce s-a mai racit.
1
Puteti inlocui urzicile cu spanac ;)