Rulada bicolora cu frisca si capsuni

de simona72 in Prajituri, 7 Mai 2015 | 5868 vizualizari

 

Multumesc Bucataras pentru cosul cu produse de la iepuras...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 5 oua mici de tara
  • 1 praf mic de sare
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • 1 lingura praf de copt
  • pentru umplutura:
  • 500 g capsuni
  • 2 linguri sirop concentrat fructe de padure
  • 350-400 ml frisca Sublime Elle&Vire
  • 3-4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • pentru decor: capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada bicolora cu frisca si capsuni:

Pentru aluat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugam 3 lingurizahar si mixam pana obtinem o bezea. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana se albesc, adaugam in fir subtire uleiul ca la maioneza. Faina o amestecam cu praful de copt. Luam cate o lingura mare de bezea si o amestecam usor cu un tel tip para cu galbenusurile frecate pana se incorporeaza. Adaugam si apa de trandafiri sau orice alta esenta va place. Adaugam in mai multe randuri si faina si amestecam usor sa scoatem cat mai putin aer din compozitie. Impartim aluatul in doua si intr-una punem o lingura de cacao, amestecam cu telul usor sa se desfaca cacao in aluat. In tava mare a aragazului punem hartie de copt. Intr-un pos cu dui rotund puneti alatul maro. Trasati dungi oblice lasand spatiu intre ele in tava pregatita. Umpleti spatiile cu alaut galben tot cu ajutorul posului. Dati tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 15-20 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam alautul sa se racoreasca putin, il desprindem de pe hartia in care a fost copt, il asezam pe o alta hartie de copt curata si-l adunam intr-o rulada. Adunam marginile si-l lasam sa se raceasca complet.

Pentru umplutura: spalam capsunile si alegem cateva (8-9) capsuni mari si frumoase care urmeaza sa fie puse in mijlocul ruladei. Indepartam coditele, iar la cele oprite le scobim putin cu un cutit capetele. Restul de capsuni le taiem in sferturi sau jumtati, le punem intr-o craticioara si adaugam peste ele siropul. Le dam la foc si le lasam pana se inmoaie. Asa fierbinti le pasiram cu un mixer vertical pana obtinem un piure fin. Dam la frigider sa se raceasaca. Intre timp, mixam frisca cu zahar. 

Pentru asamblare: desfacem rulada din hartia de copt si intindem blatul pe hartie. Cu o pensula intindem pe blat piureul de capsuni. Lasam cateva minute sa absoarba blatul piureul. Deasupra punem frisca si o intindem cu grija sa nu se amestece cu piureul de fructe. La una dintre bazele blatului punem capsunile mari si frumoase. Incepem sa rulam cu grija sa nu ne iasa din compozitie si capsunile sa ramana in mijloc. Adunam rulada in hartia de copt, strangem marginile si dam la frigider pentru 3-4 ore. Decorati cu capsuni, portionati cu un cutit bine ascutit si serviti. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada bicolora cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mississippi mud pie