Tortul de ziua mea (foaaarte intarziat), o combinatie de crema fina si jeleu racoritor cu o forma complicata, dar placut de experimentat!
Crema de ciocolata alba si crema de mango:
Jeleul de kiwi:
Crema de ciocolata alba:
Punem frisca pe baie de aburi, iar cand aproape fierbe o luam jos si adaugam 300 gr ciocolata maruntita. Amestecam si cand s-a topit punem gelatina hidratata in apa rece si topita pe baie de aburi. Dam la rece, apoi la frigider. Cand e destul de rece, mixam bine pe viteza mare pana se umfla si devine ..."fluffy" :) Restul de ciocolata se rade pe razatoarea mica si se amesteca in crema.
Crema de mango:
Curatam fructul, il maruntim bine in blender pana devine cremos, apoi il incorporam in 1/3 din crema pregatita anterior.
Jeleul de kiwi:
Fructele curatate de coaja si de capatul unde era codita (e prea tare) se taie cubulete si se paseaza foarte bine in blender. Punem apoi fructele pe foc mic impreuna cu zaharul si le lasam pana se ingroasa aproape ca un gem. Dupa ce luam vasul jos de pe foc lasam sa se raceasca putin si adaugam gelatina hidratata in putina apa rece si topita pe baie de aburi.
Asamblare:
1. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili asezam un blat, turnam crema de ciocolata alba si nivelam. Luam un mic castronel, il invelim strans in folie alimentara si il infigem in crema pana formeaza o gaura cat de cat mare in mijloc. Dam la rece.
2. Scoatem castronelul, turnam jeleul de kiwi, asezam din nou castronelul, dam la rece.
3. Scoatem castronelul, punem crema de mango amestecata cu 3-4 linguri de fulgi de cereale in spatiul ramas in mijloc. Taiem din al doilea blat cerculetul ce acopera zona cu crema cu cereale, il asezam peste jeleu si punem in locul blatului taiat feliile de banana. Peste blat turnam si nivelam restul de crema de mango.
4. Decoram cu fulgi de cereale. Dam la rece pana la servire.
1
Se pare ca puteam sa pun MAI MULT kiwi :D ca sa se observe si mai bine modelul.