Tort cu kiwi si mango

de Anamaria7 in Torturi, 17 Mar 2012 | 4601 vizualizari

 

Tortul de ziua mea (foaaarte intarziat), o combinatie de crema fina si jeleu racoritor cu o forma complicata, dar placut de experimentat!

 

INGREDIENTE

Crema de ciocolata alba si crema de mango:

  • 400 gr ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 lgt gelatina granule
  • 1 mango bine copt
  • 1 banana tare

Jeleul de kiwi:

  • 1 kg kiwi bine coapte
  • 220 gr zahar
  • 1 1/3 plic gelatina granule
  • fulgi de cereale integrale (indulcite)
  • 2 foi pandispan pentru tort (eu am avut ramase de la o prajitura)
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu kiwi si mango:

Crema de ciocolata alba:

Punem frisca pe baie de aburi, iar cand aproape fierbe o luam jos si adaugam 300 gr ciocolata maruntita. Amestecam si cand s-a topit punem gelatina hidratata in apa rece si topita pe baie de aburi. Dam la rece, apoi la frigider. Cand e destul de rece, mixam bine pe viteza mare pana se umfla si devine ..."fluffy" :) Restul de ciocolata se rade pe razatoarea mica si se amesteca in crema.

Crema de mango:

Curatam fructul, il maruntim bine in blender pana devine cremos, apoi il incorporam in 1/3 din crema pregatita anterior.

Jeleul de kiwi:

Fructele curatate de coaja si de capatul unde era codita (e prea tare) se taie cubulete si se paseaza foarte bine in blender. Punem apoi fructele pe foc mic impreuna cu zaharul si le lasam pana se ingroasa aproape ca un gem. Dupa ce luam vasul jos de pe foc lasam sa se raceasca putin si adaugam gelatina hidratata in putina apa rece si topita pe baie de aburi.

Asamblare:

1. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili asezam un blat, turnam crema de ciocolata alba si nivelam. Luam un mic castronel, il invelim strans in folie alimentara si il infigem in crema pana formeaza o gaura cat de cat mare in mijloc. Dam la rece.

2. Scoatem castronelul, turnam jeleul de kiwi, asezam din nou castronelul, dam la rece.

3. Scoatem castronelul, punem crema de mango amestecata cu 3-4 linguri de fulgi de cereale in spatiul ramas in mijloc. Taiem din al doilea blat cerculetul ce acopera zona cu crema cu cereale, il asezam peste jeleu si punem in locul blatului taiat feliile de banana. Peste blat turnam si nivelam restul de crema de mango.

4. Decoram cu fulgi de cereale. Dam la rece pana la servire.

TIPS-URI

1

Se pare ca puteam sa pun MAI MULT kiwi :D ca sa se observe si mai bine modelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu kiwi si mango" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zmeura si mascarpone