Rosii uscate pentru iarna

de Ela68 in Vegan / Raw vegan, 7 Oct 2012 | 9539 vizualizari

 

Cand am auzit prima data de rosii uscate, am fost putin reticenta. Nu-mi imaginam ca pot fi atat de gustoase. Mai bine zis delicioase. N-aveam nimic de pierdut decat sa incerc o data si sa-mi fac o parere.
Ei bine, acum stiu. Sunt exceptionale.
Stiu ca exista mai multe metode de uscare cum ar fi la soare sau cu ajutorul aparatului de deshidratat.. Dar cum deshidrator nu am si la soare nu le usuc, avand in vedere praful din Bucuresti, am ales metoda uscarii in cuptor.
Deocamdata, le-am degustat cu putina paine, intingand cu nesat in uleiul aromat, alaturi de un gratar de pui.
Astept si alte idei de folosire de la cei mai putin novice in utilizarea acestei delicatese.

 

INGREDIENTE

  • rosii
  • sare, piper
  • ierburi aromate
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate pentru iarna:

Rosiile pe care le-am folosit au fost coapte, tari si de marimea unei caise. Le-am taiat in doua, le-am curatat de cotor si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau cu sare, piper si ieburi aromatice, lasandu-le la foc minim, in jur de 3-4 ore pe raftul de sus al aragazului.

Se aseaza in borcane si se preseaza, punand printre ele usturoi taiat felii. Turnam ulei de masline pana sunt acoperite in intregime si punem capacul.
Eu le-am pastrat in frigider pana la servire, mi-a fost frica sa le las in camara, sa nu fermenteze.

Imi pare rau ca nu mi-am facut provizii pentru la iarna. Poate mai gasesc acum , pe final de toamna  rosii care se preteaza la uscat.

TIPS-URI

1

rosiile trebuie sa fie tari si coapte

2

se pot folosi ierburi de provance sau rozmarin, sau oregano

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Lau 1

08.10.2012, 08:58

adry88 1

08.10.2012, 09:09

Ela68 1

08.10.2012, 09:36

ieri am pus in blender 4 rosii(uscate ) cu 2 catei de usturoi, putin ulei de masline si a rezultat un sos prin care am trecut niste crutoane pe care le-am folosit la o supa crema de legume.
buuuuun !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu sunca si rosii uscate