Am gasit in gradina mamei niste rosii mai lunguete si putin zemoase si m-am gandit sa le conserv in bulion.
Eu am folosit pasta de rosii cu ardei facuta anterior: http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-rosii-cu-ardei-pentru-iarna-35305.html Daca nu aveti, trebuie sa faceti cu o zi inainte pentru ca trebuie pusa rece peste rosii.
Am spalat rosiile si le-am lasat la scurs, am spalat borcanele si le-am sterilizat putin in cuptor, apoi le-am lasat sa se raceasca putin. Rosiile scurse le-am asezat cu grija in borcane fara sa le presez si am turnat pasta de rosii cu ardei peste ele. Am pus capacele le borcane si le-am rostogolit putin pe masa pentru a se umple toate golurile cu pasta. Intr-o oala cu gura mai larga, am asezat un prosop pe fund, am pus borcanele si am umplut cu apa pana la gatul borcanelor. Ap pus oala la foc incet pentru 10 minute. de fapt am tinut pana la punctul de fierbere si am stins focul. Am acoperit oala cu niste prosoape si am lasat asa pana a doua zi cand s-au racit borcnele, apoi le-am trecut in camara.
Multe persoane inteapa rosiile din loc in loc, eu le las asa si nu am avut probleme.
1
Se pot pune rosiile si in bulion, suc sau chiar pasta de ardei.