Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi

de ionix in Porc, 4 Sep 2010 | 6637 vizualizari

 

ajutata de mama, am facut acum ceva timp aceste "bunaciuni" :D:D

 

INGREDIENTE

  • circa 10-12 ardei grasi
  • 5  dovlecei potriviti (sa nu fie mari)
  • 10 rosioare
  •   Pentru umplutura:
  • 1 si ½ kg spata de porc tocata
  • o cana cu orez – cca 150 g
  • circa 6 cepe, vreo 700 g
  • 3-4 linguri cu ulei
  • o legatura cu marar tocata marunt
  • 2 linguri cu pasta de tomate
  • sare, piper dupa gust
  • sosul :
  • 200 g suc de rosii sau  150 g bulion  
  • apa cat sa acopere tot
  • 3-4 linguri cu ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi:

Preparare legume pentru umplut:

Scoatem capacelele de la ardeii copti, taiem codita si partea cu seminte . Dovleceii ii taiem in doua, le luam coaja, ii taiem pe orizonatala la capete (formam un suport plat pt dovlecei) iar dinspre mijloc le scoatem miezul cu o lingurita.

Atentie, nu introduceti lingurita pana la capat, pentru ca fundul jumatatilor de dovlecei trebuie sa fie intact.

Rosiile trebuie sa fie mai ferme, le taiem un capacel in partea cu cotorul si apoi le scobim usor cu o lingurita.

Dovleceilor umpluti le vom pune un capa de rosii

Dupa ce ardeii au fost umpluti ii calim in putin ulei incins. Calirea ardeilor da un plus de savoare..

Preparare umplutura:

Orezul se spala bine, se lasa in apa rece circa 10-15 min si apoi se scurge de apa.

Ceapa se taie marunt, se amesteca cu ardeiul dat pe razatoare si se calesc in uleiul bine incins.

Cand ceapa s-a inmuiat, punem orezul cu pasta de tomate peste ceapa (adauga si 2-3 linguri cu apa) si mai lasam la calit inca vreo 5 min.

Amestecul de ceapa cu orez se lasa la racit.

Intre timp amestecam carnea cu restul ingredientelor iar cand ceapa s-a racit o adaugam peste carne. Se amesteca bine iar apoi umplem legumele

Asezarea legumelor in ceaun se face astfel: pe margine punem dovleceii, iar pe mijloc in sus punem ardeii (vezi poza)     Peste dovlecei si ardei, punem rosiile umplute. Deasupra turnam sosul si puneam cateva rosii taiate felii

Se lasa la foc mic pana cand se fierb bine. Se servesc simple sau cu smantana si ardei iuti

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Calirea ardeilor da un plus de savoare..

2

Numarul dovleceilor va fi 10 pentru ca-I taiem pe jumatate. Luati dovlecei mai mitiei si nu foarte grasi…

3

Conteaza in ce ordine pui legumele umplute pentru ca risti ca faci ciulama in oala :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti