Racituri (piftii)

de cec in Porc, 4 Ian 2011 | 8352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 3 picioruse de porc
  • - un ciolan de porc proaspat
  • - o capatana de usturoi
  • - 3-4 morcovi
  • -1 felie telina
  • -2 cepe
  • -1 pastarnac
  • -1 cartof
  • -sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri (piftii):

picioarele de porc se trec prin flacara, se înlatura unghiile, se taie in bucati, se spala si se oparesc
picioarele si ciolanul de porc se fierb in apa rece cu sare cat sa le acopere de 4-5 degete (sau mai corect spus le punem apa de 3 ori cantitatea carnii ex 500g carne =1,500l apa). Asta este toata cantitatea de apa, nu se mai adauga deloc. Se fierb la foc mic si se spumeaza des, ca sa ramana apa limpede.

Zarzavatul se curata, se spala; usturoiul se piseaza

Dupa ce scade pe jumatate si picioarerle sunt aproape fierte, se adauga zarzavatul

La cateva minute cartoful (pt a nu se zdrobi de tot) si se continua fierberea la un foc moderat, pina se desprinde carnea de pe oase

Cand carnea se desprinde de pe oase strecuram supa,

In supa rezultata se adauga usturoiul se lasa sa se racoreasca

curatam carnea de pe oase

si o punem in farfuri sau alte forme (eu am folosit galetusele de smantana)
se strecoara si se toarna supa peste carne
Se pastreaza la rece

Cam asa arata la final piftia pe care noi o mancam cu mamaliguta (iar sotul si cu sarmale)

luna trecuta am facut in 2 randuri, in unu din randuri am pus in tavitele in care a fost carnea tocata (ultima poza)

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri (piftii)" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Legume asortate si carne de porc in aspic