Va propun o reteta de rom parfumat si macerat timp de 1-3 luni.
Am avut norocul de a primi o sticla de rom de calitate din Antilele franceze - Rom @Gallion Grand Arôme, 2 lamai verzi sau limete bio si scortisoara adevarata de la un coleg al sotului meu originar din Martinica.
Am fost impresionata de coaja de scortisoara culeasa direct de la copacul din gradina sa.
M-am gandit imediat sa fac o reteta foarte populara in Franta
'rhum arrangé' - rom aranjat adica macerat : un amestec facut din rom si ingrediente diverse dupa dorinta si gustul fiecaruia : fructe, foi aromate coji, seminte etc..
O bautura foarte populara in Antilele franceze, la Réunion si la Madagascar.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/rom-macerat-cu-portocala-lime-si.html
Taiati portocala si lamaia in felii cu tot cu coaja.
Intr-un borcan de 1 l turnati romul si puneti zaharul.
Amestecati bine.
Adaugati feliile de portocala si lamaie , scortisoara si anasonul stelat.
Umpleti bine si-nchideti borcanul.
Puneti-l intr-un loc uscat si lasati-l sa macereze intre 1 luna si 3 luni.
Filtrati romul si puneti-l apoi in sticla sau consumati-l asa.
Am facut-o in octombrie si am deschis borcanul dupa o luna si jumatate.
Este minunat si parfumat! Il folosesc in special la prajituri si alte preparate.