Afinata de casa

de oanapl in Bauturi, 21 Iun 2021 | 4453 vizualizari

 

Noi pregătim în fiecare an afinată de casă. Vă sfătuiesc să folosiți afine de pădure deoarece sunt mai zemoase și obțineți o culoare mai frumoasă a afinatei. De asemenea, este foarte important alcoolul pe care îl folosiți. Dacă doriți o băutură bună, vă recomand să folosiți alcool dublu rafinat și nu vodka sau palinca.

 

INGREDIENTE

  • 3kg afine
  • 1500g zahăr
  • 1500 ml alcool dublu rafinat (96°)
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Afinata de casa:

Afinele se spală și se curăță, apoi se lasă la scurs și zvântat.
Afinele se pun într-un recipient încăpător împreună cu zahărul. Se lasă 5-6 zile la macerat la temperatura camerei. În acest timp se agită zilnic borcanul pentru a ajuta la dizolvarea zahărului. Afinele vor lăsa sirop.
Se toarnă alcoolul peste fructele şi siropul din recipient, se acoperă cu un capac /dop etanș şi se lasă la macerat. Se depozitează într-un beci / boxă de bloc timp de 5-6 săptămâni sau chiar mai mult. 
Se strecoară lichiorul printr-o sită cât mai deasă și se pune şi se pune în sticle cu capac sau dop etanş.
Se păstrează sticlele cu lichior în loc răcoros (cămară sau beci, nu la frigider!) până la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Afinata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

23.06.2021, 19:50

dantes 1

24.06.2021, 11:48

mihaelar63 1

25.06.2021, 01:23

Hai noroc !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tuica fiarta, cu mirodenii