Astazi va voi prezenta reteta mea de risotto,sper sa va placa!!!Sa aveti pofta!!!
Mai intai de toate pregatim supa sau zeama pentru orez dintr-o ceapa taiata in patru si doi morcovi impreuna cu secretul gustului si patrunjelul tocat marunt,puse toate la fiert,cam sase cani de apa la 2 cani de orez si le lasam sa fiarba la foc mic.
Separat curatam ciupercile le taiem dupa cum dorim si le punem la calit in uleiul de masline impreuna cu un catel de usturoi,tocat marunt si cimbru,le lasam pana scade toata apa si apoi le scoatem intr-un castron.In cratita in care vrem sa facem risotto punem celelalte doua linguri de ulei de masline,adaugam o ceapa taiata marunt si un catel de usturoi ,le lasam sa se caleasca putin si adaugam orezul,cand acesta devine translucid se adauga un polonic din supa ,se amesteca usor pana scade supa si se adauga ciupercile si continuam sa adaugam cate un polonic de supa pana la fierberea orezului,sa avem grija ca orezul sa nu devina pastos,sa ramana putin al dente.Cand orezul este gata se ia de pe foc si se adauga untul si parmesanul si se amesteca usor,se acopera cateva minute si se serveste cald ,eu presar si putin piper pe deasupra.
Va garantez ca este o mancare foarte delicioasa si satioasa!!!
1
optional inainte de a adauga primul polonic de supa se poate pune un pahar cu vin alb