Ca sa faci un risotto bun ai nevoie, pe langa un orez bun cu bobul rotund, rabdare multa si un pahar de vin bun sa te acompanieze cat timp invarti in cratitaa :)
Ca pentru orice risotto, ai nevoie de un orez special-cu bobul rotund. Secretul cremozitatii e amestecatul continuu in timp ce turnam treptat lichidul, untul si parmezanul.
Spalam ciupercile si le taiem felii; coditele le tocam marunt.
Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt sa se caleasca cu ulei de masline si putin unt. Cand ceapa se inmoaie, adaugam usturoiul pisat si apoi ciupercile. Lasam sa se inmoaie si adaugam sare, piper alb si apoi orezul-amestecam si dupa 2 minute adaugam vinul alb. Recomand si un pahar de vin pentru dumneavoastra in timp ce invartiti in cratita :)-ajuta
Cand a scazut vinul din cratita, adaugam putin cate putin din apa fierbinte. Trebuie sa fie mereu fierbinte. Eu am diluat jumate de cub knorr de pui; Deci fierbem orezul si amestecam, pana devine cremos si aproape fiert; spre final daugam inca unt si apoi parmezan razuit.
Servim cald, cu parmezan deasupra (nu e niciodata prea mult ) si un vin bun alb.
1
E ideal sa folositi un mix de ciuperci proaspete.
2
De data asta am facut varianta simpla-dar uneori opresc din ciuperci si le pun la cuptor stropite cu ulei de masline si sare, piper, -apoi le aduag la risoto-ul aproape gata.