o papita buna si rapida. se paote consuma simplu sau cu garnitura de carne. portia cu carne e pt sotul meu, ca daca nu are carne mancarea cica nu e mancare....mno!
Se taie ceapa si se caleste in uleiul de masline pana devine sticloasa, dar sa nu se prajeasca, doar sa se inmoaie. Se pun ciupercile si se calesc vreo 5-6 minute cu ceapa impreuna, se adauga sare...Vor lasa apa asa ca nu e problema ca nu se ard, totusi invartiti in cratita mereu...Lasati focul mediu spre mic. Adaugati apoi orezul ( eu nu il spal), putin curry si piper si mai caliti 2-3 minute totul impreuna, apoi turnati cate un polonic de supa si lasati pana se absoarbe complet, apoi iar turnati un polonic si tot asa, pana fierbe orezul. Aici depinde de gustul fiecaruia...risotto de obicei se face al dente, dar eu l-am lasat sa fiarba f bine, ca nu-mi palce sa-l simt tare intre dinti. Deci se fierbe in medie 15-20 minute. La sfarsit se adauga parmezanul si se omogenizeaza bine. Se stinge focul imediat ce s-a adaugat parmezanul. Inainte de a pune parmezanul adaugati un polonic de supa, sa fie mai moale orezul, fiindca parmezanul va absorbi lichidul si sa nu devina prea tare apoi. Dupa ce ati stins focul adaugati o mana buna de patrunjel verde tocat,
Cine are mofturi, ca sotul meu de ex, poate adauga si o bucata de carnita langa...eu am avut carne de pui fiarta si trasa putin la tigaie cu usturoi. Eu am servit simplu, cu castraveti murati. Foarte bun!!!