Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza, era de departe cea mai buna, pe cand eram eu copil.Si acum imi place la fel de mult, dar am descoperit si altele intre timp, care le-au devansat. Oase de porc, legume, rosii si zeama de varza, sunt cateva dintre ingredientele din lista cu cele necesare.
Ingrediente Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza
Preparare Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza
Oasele de porc, portionate in bucati mai mici, se pun la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 5-6 minute de cum ating punctul de fierbere, apoi se scurge apa si se clatesc oasele si vasul bine, cu apa fierbinte.
Se pun din nou oasele la fiert in apa clocotita cu putina sare, in functie de cat este de sarata si zeama de varza.
Cand carnea de pe oase este usor patrunsa, ca trebuie sa aiba si carne, cred ca asta se subintelege, adaugam radacinoasele si ceapa, curatate si tocate in cuburi si dupa cateva minute, completam ciorba cu zeama de varza.
Ardeiul il adaugam ceva mai tarziu, cand radacinoasele sunt aproape fierte, pentru a nu se inmuia prea rau. Ardeiul este bine sa ramana mai tare pentru a avea aspect placut in ciorba, dar si pentru a-si pastra cat de cat proprietatile.
Dupa ce adaugam si ardeiul, putem adauga rosiile, apoi tarhonul si mai lasam ciorba pe foc timp de 10 minute, timp in care ii potrivim gustul cu sare si piper, apoi, dupa ce se tempereaza putin, adaugam patrunjelul, tocat marunt.
Servim ciorba fierbinte, cu ardei iute, smantana, sau simpla, dupa preferinte.
Sa va fie de folos!
Daca tot ai afumatura, poate prepari si o delicioasa Varza murata cu afumatura la cuptor sau, de ce nu, o Iahnie de fasole cu afumatura
Nici din fata unei Tochituri dobrogene, n-ar da nimani inapoi!
1
Se poate adauga un ou batut, la finalul fierberii, pentru a se ingrosa zeama.
2
Se poate adauga fidea sau o mana de paste, cand ciorba este fiarta trei sferturi. Eu am preferat-o simpla.